Quality Engineer at JDE-Gevalia

Quality Management Gävle Full-time Sweden

Jobbeskrivning

Ett gott kaffe med hög kvalitet är viktigt för oss på JDE och på Gevalia. Vi på kvalitetsavdelningen ansvarar för att arbeta proaktivt för att säkerställa en hög nivå av livsmedelssäkerhet och kvalitetsmedvetenhet inom alla våra produktionssteg. Vi söker nu en ny medarbetare till vårat team där vi tillsammans arbetar för att säkerställa och utveckla kvalitén på våra fantastiska produkter.

Engagemanget och aktiviteterna på fabriken är omfattande just nu och vi söker en person som kliver in och tar för sig och är drivande i övergången från kvalitetskontroll till proaktivt arbete (quality control till quality assurance).

Kvalitetsavdelningens ansvar sträcker sig från de initiala stadierna i processen där vi kontrollerar inkommande råvara via rostning, malning och förpackning av kaffe fram till leverans till slutkund och konsument. Rollens ansvar är omfattande och ger dig utrymme för att öka kompetensen för produkterna och processen med ett tvärfunktionellt samarbete mellan avdelningarna.

Som kvalitetsingenjör har du ett stort ansvar för att kvalitetssäkra processen och vara en stödjande funktion för alla kvalitetsrelaterade frågor inom organisationen. Du deltar i dagliga pulsmöten och driver aktiviteter inom ditt ansvarsområde. Du har en viktig roll i beslutfattande vid produktionsavvikelser och arbetar tillsammans med tvärfunktioner för att minimera att de återuppstår. I rollen ingår också att leda utbildningar internt samt att kvalitetstesta kaffet genom provsmakning.

Du kommer vara del av det team som ansvarar för revisioner från extern och intern part där du representerar fabriken. Efterlevnadskontroll mot nationella / internationella standarder och JDE-riktlinjer är en del av ditt ansvar, där livsmedelssäkerhet är av högsta vikt. Tidigare erfarenhet av ISO/FSSC 22000, ISO 9001 är meriterande.

Ansvarsområden / Typiska arbetsuppgifter:

 • Beslutshantering vid produktionsavvikelser
 • Aktivt deltagande och hantering av konsumentönskemål/klagomål och leverantörsavvikelser
 • Koppning (provsmakning) av kaffe
 • Koordinering av service och kalibrering av våra mätinstrumentFunktionskontroller och proaktivt arbete i produktionen.
 • Deltagande vid interna och externa revisioner (ISO22000, FSSC220000, ISO9001, KRAV mfl)
 • Projektdeltagare i nya produktintroduktioner
 • Nätverka i din roll med motsvarande roller på andra fabriker. Erfarenhetsutbyten och vara support till andra.

 

Kvalifikationer

För den här rollen som kvalitetsingenjör söker vi dig som har följande kompetens och erfarenhet:

 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom tillverkning och /eller Kvalitet, gärna inom livsmedelsindustri eller pharma-/processindustri
 • Du har en högskole- eller Masterexamen där erfarenhet från livsmedelsindustrin är meriterande
 • Du är strukturerad, organiserad och positiv till förändring
 • Du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Flytande i svenska och engelska.
 • Erfarenhet av produktionsmiljö och kan obehindrat ta sig an uppgifter kopplade till praktiskt arbete
 • Du är bekväm med att leda uppgifter och initiativ och kan hantera parallella uppgifter på daglig basis

  Vi erbjuder; 

 • En varierad vardag med stort ansvarsområde på Nordens största kafferosteri där du har stor chans att påverka och förändra. Korta beslutsvägar och nära dialog om allt!
 • En stödjande organisation där du som ny har full uppbackning. 
 • Goda utvecklingsmöjligheter lokalt men även inom koncernen.

Ytterligare information

Har du frågor kontakta Erika Rehn, Kvalitetschef; erika.rehn@jdecoffee.com

Facklig representant: Roger Norén: roger.noren@jdecoffee.com

På JACOBS DOUWE EGBERTS inspireras vi av vår tro att det är fantastiskt vad som kan hända över en kopp kaffe eller te. Vi har gjort det till vårt uppdrag att ta reda på det. Våra medarbetare har höjt ribban sedan dag ett, tänkt snabbt och agerat ännu snabbare för att göra en inverkan som känns runt om i världen. JDE är hem för några av de mest kända kaffemärkena i världen Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, L'OR, Douwe Egberts, TiÓra, Super, Kenco, Pilao och Gevalia.
Våra 19 000 passionerade kaffemästare finns i över 100 länder och levererar vår vision: en kaffe för varje kopp.